PolicyWatch

Godsejer sætter projekt med solceller på 215 hektar på pause

Et projekt med solceller på 215 hektar ved Jomfruens Egede er sat på pause for nuværende. Men godsejer rækker ud til klimaminister for at holde liv i projektet.

Foto: SHELL

Et stort solcelleprojekt ved godset Jomfruens Egede var næsten på plads. 215 hektar landbrugsjord skulle lægge arealer til grøn omstilling og elproduktion til 33.000 husstande.

Men Energistyrelsen har spændt ben for projektet, og byrådet i Faxe Kommune vil også træde på bremsen. Godsejer Joachim Moltke vil dog ikke give helt op, og har skrevet til klimaminister Dan Jørgensen (S).

Solceller vinder frem på landbrugsjord i sjællandsk kommune 

Det skriver Sjællandske.

"Vi får tudet ørerne fulde af, at vi skal passe på miljøet, og især landmænd får lidt uretfærdigt skudt i skoene, at vi smadrer miljøet. Men når jeg så prøver på at lave et projekt, der kan bidrage til den grønne omstilling, så bliver det skudt ned -det synes jeg altså er frustrerende," siger han.

Da godsejeren præsenterede planerne om solceller på godsets jorde, var særligt Danmarks Naturfredningsforening utilfredse med planerne, som de mente ville ødelægge områdets natur.

Økologisk familievirksomhed med 1300 hektar holder øje med sharefarming

Kommune skeptisk over solcelleparker på landbrugsjord

Kommune tæt på afslag til stort solcelleanlæg på herregård 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier