PolicyWatch

USA gennemfører hurtig undersøgelse af blodpropper blandt vaccinerede

De amerikanske myndigheder mener i øvrigt, at blodpropperne, der er sjældne, har sammenhæng til den adenovirus-platform, som er brugt til udvikling af vaccinen.

Foto: Kamil Krzaczynski/AFP / AFP

Den amerikanske lægemiddelstyrelse venter at skulle bruge relativt få dage på at gennemføre sin undersøgelse af en række tilfælde af sjældne blodpropper hos seks kvinder, der har fået Johnsons & Johnsons coronavaccine.

Det skriver flere medier.

De amerikanske myndigheder mener i øvrigt, at blodpropperne, der er sjældne, har sammenhæng til den adenovirus-platform, som er brugt til udvikling af vaccinen.

Ud over Johnson & Johnsons vaccine, er også Astrazenecas vaccine udviklet på baggrund af adenovirus-platformen.

USA's lægemiddelstyrelse besluttede tirsdag at sætte brugen af Johnson & Johnsons coronavaccine på pause efter tilfælde af sjældne blodpropper hos seks vaccinerede.

Det er seks kvinder i alderen fra 18 år til 48 år, der alle er blevet ramt af den sjældne type blodprop inden for godt to uger efter vaccination.

En sammenhæng mellem vaccinen og de usædvanlige sygdomsforløb er ikke bekræftet. Det er dog samme mulige sammenhæng, der har fået flere lande til at ændre brugen eller helt suspendere brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Johnson & Johnsons vaccine er den, som Danmark har bestilt flest doser af. Efter suspenderingen i USA har Johnson dog valgt også at udskyde udrulningen af sin coronavaccine i Europa.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier