PolicyWatch

Udfordringerne står i kø for den nye SAS-topchef

I mere end et år er pengene fosset ud af koncernen på grund af coronapandemiens nedlukninger og restriktioner, og derfor er SAS tvunget til at transformere sig, hvis det også skal overleve efter pandemien, skriver Finans.

Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350

SAS offentliggjorde onsdag navnet på luftfartskoncernens kommende topchef, Anko van der Werff, som den 15. juli overtager hjørnekontoret efter Rickard Gustafson.

Og det er afgørende, at den hollandske direktør, starter med luft under vingerne på den første dag, for udfordringerne i SAS er mange.

Det skriver Finans.

I mere end et år er pengene fosset ud af koncernen på grund af coronapandemiens nedlukninger og restriktioner, og derfor er SAS tvunget til at transformere sig, hvis det også skal overleve efter pandemien.

Genåbningen vil være præget af meget usikkerhed, rejsemønstrene ventes at have ændret sig, formentlig med en reduktion i erhvervsrejserne, og kapitalstærke lavprisselskaber er klar til hårdere konkurrence.

Efter et underskud på 9,5 mia. svenske kr. i 2020 er en stor del af den kapitalindsprøjtning, som SAS fik, på 12 mia. svenske kr. allerede brugt, og der kan derfor blive brug for en ny omgang med hatten i hånden til de danske og svenske stater og til andre stærke investorer.

Passagertallet er det laveste i årtier, og trods færre fly på vingerne, har SAS under pandemien kun solgt 30 pct. af de udbudte billetter.

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier