PolicyWatch

Finanstilsynet præsenterer syv initiativer til kampen mod hvidvask

Man bør se nærmere på muligheden for, at pengeinstitutterne kan dele risikoflag med hinanden, om CVR-registret kan bringes i spil, samt om der i regi af en offentlig myndighed kan etableres et register over politisk eksponerede personer. Sådan lyder tre ud af syv initiativer fra Finanstilsynet til at styrke kampen mod hvidvask og terrorfinansiering.

Finanstilsynets initiativer udspringer af hvidvaskaftalen fra foråret 2019, hvor et bredt flertal i Folketinget blev enig om at styrke tilsynets handlemuligheder i kampen mod hvidvask. | Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Finanstilsynet lancerer torsdag et idékatalog med syv initiativer, der kan styrke kampen mod hvidvask.

Det sker i en rapport, hvor tilsynet bl.a. peger på, at man bør afsøge mulighederne for at lade bankerne dele information om risikable kunder med hinanden, at man bør bringe CVR-registret i spil samt afsøge mulighederne for at give bankerne øget adgang til myndighedernes data.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier