PolicyWatch

Seruminstitut: Hjemmearbejde skal fortsætte til efter sommer

Gensyn med kolleger er højt på ønskesedlen, men mange kan være nødt til at væbne sig med fortsat tålmodighed.

Foto: Jonas Olufson

Flere tusinde borgere kan begynde at glæde sig til at komme tilbage på arbejdspladsen igen efter de omfattende nedlukninger grundet udbredelsen af covid-19, kendt som coronavirus.

Sådan lyder anbefalingerne i et nyt notat fra Statens Serum Institut, som Ritzau er i besiddelse af. I første omgang er der dog kun tale om 20 procents fremmøde fra 21. maj ifølge anbefalingerne.

Ifølge prognoser kan 50 procent vende tilbage 14. juni, eller når alle borgere over 50 år har fået det første vaccinationsstik - hvis de vil.

Først efter sommer kan 100 procent af de hjemmearbejdende vende tilbage til deres arbejdsplads, hvis det står til instituttet.

Genåbningen for de omkring 600.000 hjemmearbejdende skal ske i tre faser, hvilket der skal forhandles om politisk.

Forhandlingerne om yderligere genåbning fra 21. maj er mandag indledt mellem regeringen og partilederne.

Det er fortsat uvist, om der vil komme en aftale mandag.

Den ventes foruden hjemmearbejde blandt andet at indeholde en ny model for coronapasset, som både røde og blå partier vil gøre til stikprøvekontrol fremadrettet.

Statens Serum Institut bemærker, at der fortsat bør gælde en opfordring til test i forbindelse med fysisk fremmøde eller mindst én gang om ugen ved fuldt fremmøde.

Det vurderes, at flere medarbejdere og arbejdspladser ønsker at gøre mere brug af hjemmearbejde sammenlignet med før coronaepidemien.

For de statslige arbejdspladser er der et analysearbejde i gang.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier