PolicyWatch

Rederier risikerer retssager om CO2-udslip efter dom mod Shell

Friends of the Earth Netherlands, der onsdag vandt en opsigtsvækkende miljøretssag over Shell, har også shippingindustrien på radaren for kommende retsopgør, oplyser NGO'en til ShippingWatch. Danske Rederier mener, at dommen er et signal til politikerne om handling.

Efter Shells nederlag ved en hollandsk domstol kan rederier også risikere at blive hevet i retten for deres CO2-udledninger, mener NGO. | Foto: Gregory Bull/AP/Ritzau Scanpix

Shippingindustrien risikerer at få retsopgør på halsen om ansvaret for sektorens store CO2-udslip efter en opsigtsvækkende miljødom over det hollandsk-britiske olieselskab Shell ved en domstol i Haag i Holland i går.

NGO'en Friends of the Earth Netherlands, der vandt retssagen mod Shell, har også kig på shippingsektoren og andre store forurenere, oplyser Arjan de Boer, der er pressemedarbejder hos organisationen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier