PolicyWatch

Kollerup vil have Finanstilsynet til at skærpe fokus i undersøgelse af banker

To undersøgelser skal danne grundlag for den videre debat om negative renter. Én er gammel, en anden er ny, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup, som understreger, at han ser 100.000 kr. som grænsen for, hvor lavt grænsen kan sættes, inden han vil skride til handling.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har sat fokus på bankers negative renter og varsler handling, hvis grænsen for, hvornår privatkunder skal betale negative renter, sænkes under 100.000 kr. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den ene halvdel af de undersøgelser, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) fremhævede søndag i sin kamp mod negative renter, er allerede i fuld gang. Det bekræfter ministeren over for FinansWatch, som beskrev undersøgelserne tirsdag. Men ifølge ministeren skal undersøgelsen have en ekstra spand kul under kedlerne.

Tilbage i december varslede Finanstilsynet en undersøgelse af, hvordan landets banker rådgiver kunderne i lyset af de negative renter, som banker på stribe har indført de seneste år. Det er den undersøgelse, som ministeren nu vil inddrage i diskussionen om negative renter for privatkunder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier