Microsoft-boss om offentlig it: "Vores største hæmsko herhjemme er, at vi lider under den illusion, at vi er verdens bedste"

Hun ved, hvad hun taler om, Maria Hald. Efter senest at have siddet i spidsen for Moderniseringsstyrelsen, den nok vigtigste offentlige styrelse for offentlig digitalisering, er hun i dag topchef for offentlige kunder i Microsoft. Herfra advarer hun kraftigt. Danmarks førerposition inden for offentlig it er ved at blive en farlig sovepude.
I Danmark skal vi passe på, at vi ikke kommer til at hvile på laurbærrene, siger Maria Hald, tidligere direktør i Moderniseringsstyrelsen. | Foto: PR
I Danmark skal vi passe på, at vi ikke kommer til at hvile på laurbærrene, siger Maria Hald, tidligere direktør i Moderniseringsstyrelsen. | Foto: PR

Danmark indtager gang på gang en position som førende inden for offentlig it, som både politikere og offentlige myndigheder med rette er stolte af. Men positionen er ved at udvikle sig til en farlig sovepude, lyder det fra Maria Hald, der har siddet helt centralt i netop udviklingen af offentlige it-projekter i sin position gennem mere end fem år som topleder af det tidligere Moderniseringsstyrelsen, der nu hedder Økonomistyrelsen.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også