PolicyWatch

Microsoft-boss om offentlig it: "Vores største hæmsko herhjemme er, at vi lider under den illusion, at vi er verdens bedste"

Hun ved, hvad hun taler om, Maria Hald. Efter senest at have siddet i spidsen for Moderniseringsstyrelsen, den nok vigtigste offentlige styrelse for offentlig digitalisering, er hun i dag topchef for offentlige kunder i Microsoft. Herfra advarer hun kraftigt. Danmarks førerposition inden for offentlig it er ved at blive en farlig sovepude.

I Danmark skal vi passe på, at vi ikke kommer til at hvile på laurbærrene, siger Maria Hald, tidligere direktør i Moderniseringsstyrelsen. | Foto: PR

Danmark indtager gang på gang en position som førende inden for offentlig it, som både politikere og offentlige myndigheder med rette er stolte af. Men positionen er ved at udvikle sig til en farlig sovepude, lyder det fra Maria Hald, der har siddet helt centralt i netop udviklingen af offentlige it-projekter i sin position gennem mere end fem år som topleder af det tidligere Moderniseringsstyrelsen, der nu hedder Økonomistyrelsen.

"Jeg tror, at vi skal passe på. Vores største hæmsko herhjemme er, at vi lider under den illusion, at vi er verdens bedste," siger Maria Hald i dette første interview hun giver, efter hun for et år siden skiftede til det private erhvervsliv i en position som topchef for offentlige kunder i den amerikanske softwaregigants danske hovedkontor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier