PolicyWatch

Pengeinstitutterne igen med klar føring på hvidvaskindberetninger, mens højrisikoområder hverken ser eller indberetter synderligt

Kunst og ejendomme er populære emner for de kriminelle, men hvidvaskindberetningerne fra disse sektorer kan tælles på en hånd, mens pengeinstitutterne endnu engang indberetter i tusindtal. Det skyldes dog ikke, at man ikke vil følge reglerne, men snarere, at man ikke ser hvidvask, lyder det fra brancheorganisationer.

Bankerne fører med flere hundrede cykelængder, når det handler om indberetning af mistænkelige overførsler. | Foto: Pexels.com / Pixabay

Det er endnu engang pengeinstitutterne, der med længder har stået for flest indberetninger om mistænkelige overførsler. Det viser en opgørelse fra Hvidvasksekretariatet under Bagmandspolitiet, Særlig Økonomisk og international Kriminalitet.

Men det er sådan set ikke så underligt, at pengeinstitutterne er i front, fordi alle har en bank, forklarer juridisk direktør i Finans Danmark, Kjeld Gosvig-Jensen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier