PolicyWatch

Advokatfirma går til Højesteret i udbyttestrid: Vi er uenige og overraskede over landsretsdom

Det sidste ord er ikke sagt i udbyttestrid, hvis det står til Bech-Bruun. Advokatfirmaet anker landsrettens habilitetsdom, der er overraskende og principiel, udtaler ledende partner.

"Vi er uenige i og overraskede over landsrettens dom i de sager, vi havde anlagt," udtaler Steen Rode, ledende partner i Bech-Bruun | Foto: Nikolai Linares

Der var ikke habilitetsproblemer, da fire Bech-Bruun-advokater i 2017 påtog sig at undersøge udbyttesagen for Skatteministeriet.

Det fastholder advokatfirmaet, der nu anker den dom, som Østre Landsret afsagde onsdag formiddag.

"Vi er uenige i og overraskede over landsrettens dom i de sager, vi havde anlagt," udtaler Steen Rode, ledende partner i Bech-Bruun, i en meddelelse.

"Det er fortsat vores klare vurdering, at der ikke var en interessekonflikt for de fire Bech-Bruun-advokater i forbindelse med deres udarbejdelse af redegørelsen til Skatteministeriet om refusion af udbytteskat. Derfor anker vi til Højesteret," tilføjer han.

Fire Bech-Bruun-advokater fik i 2019 bøder på hver 10.000 kr. af Advokatnævnet, fordi de havde påtaget sig at undersøge sagen om svindel med udbytteskat for Skatteministeriet. Samtidig skulle Bech-Bruun betale salæret for undersøgelsen på 3,5 mio. kr. tilbage.

Nævnet mente, at advokaterne havde en interessekonflikt, da Bech-Bruun i 2014 havde rådgivet North Channel Bank (NCB), der var involveret i udbytteskandalen.

Omvendt mener Bech-Bruun ikke, at advokaterne kunne have vidst, at de var inhabile, da skattemyndighederne ikke havde oplyst, at NCB var under mistanke.

Østre Landsret var i onsdagens afgørelse enig med Advokatnævnet, men det er Bech-Bruun bestemt ikke. Advokatfirmaet mener således, at sagen er principiel.

"Dommen fastlægger en skærpet norm for advokaters undersøgelsespligt ved fastlæggelse af eventuelle interessekonflikter. Dommen indebærer – hvis den står ved magt – hermed en principiel nyskabelse af praksis i relation til advokaters interessekonflikter. En ændring af så stor principiel betydning bør afprøves ved Højesteret," udtaler Steen Rode.

Han hæfter sig i øvrigt ved, at landsretten fastslår, at "der ikke er grundlag for at betvivle kvaliteten af den redegørelse, som de fire Bech-Bruun-advokater havde udført for Skatteministeriet".

 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier