PolicyWatch

Mindre virksomheder rammes hårdere af bankernes minusrenter

De negative renter, som de fleste danske banker har indført, rammer virksomhederne forskelligt. De store virksomheder har nemmere ved finde veje til at undgå disse renter end de små.

Dansk Industri har undersøgt effekten af minusrenter i virksomhederne. | Foto: Mik Eskestad/ERH

Mens store virksomheder ved, hvordan de skal redde pengene fra negative renter, har mindre virksomheder ikke lige så let ved det. Det viser en analyse blandt 905 virksomheder fra Dansk Industri, som Børsen har bragt.

”Vi kan se, at det er lidt nemmere for de store virksomheder end de små at gøre nogle af de her ting, så man undgår at betale negative renter,” siger underdirektør i Dansk Industri, Morten Granzau Nielsen, til Børsen, og peger bl.a. på, at de store virksomheder drager fordel af at være mere "professionelt indrettet”.

Negative renter kostede danske virksomheder ca. 1,5 mia. kr. i 2020. Samtidig er 9 ud af 10 virksomheder berørt af minusrenterne, mens halvdelen af virksomheder har ændret adfærd i pengestyringen som følge af dem.

Fra analysen fremgår det, at flere store virksomheder end små har sænket deres behov for at placere indlån hos banken, mens også flere store virksomheder har øget deres investeringer i bl.a. it.

Minister får opbakning af befolkningen før samråd: Godt tre fjerdedele opfatter negative renter som urimelige

Kollerup vil låse bankernes grænse for negative renter på 100.000 kr. 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier