PolicyWatch

Bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn har genoptaget arbejdet

De bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn, der strejkede store dele af torsdag, genoptog arbejdet torsdag aften.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn genoptager arbejdet efter at have strejket det meste af torsdagen. Det oplyste pressevagten ved Københavns Lufthavn torsdag aften.

Flere flyafgange var i løbet af dagen udskudt i Københavns Lufthavn, efter at bagagemedarbejdere havde nedlagde arbejdet og var gået til fagligt møde. Det var bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling (SGH), der strejkede.

SGH er et af flere firmaer i lufthavnen, som sørger for at håndtere den bagage, som passagerer bringer med på deres flyvninger.

Ifølge Fagbladet 3F begyndte strejken klokken 8.45 torsdag morgen, hvor de ansatte fra SGH gik til fagligt møde.

Det betød, at der kun har været chefer fra SGH tilbage til at håndtere den bagage, som firmaet skulle tage sig af.

Fagbladet 3F skrev torsdag, at der var flere årsager til, at bagagepersonalet strejkede. Det drejede sig om manglende mulighed for at planlægge sin arbejdstid og masser af weekend- og nattearbejde.

Strejken kom ifølge fagbladet i kølvandet på, at SAS har opsagt aftalerne med fagforeninger og nu selv dikterer ringere løn- og arbejdsvilkår.

"Vi frygter ustabilitet, når hele fundament med lokale aftaler om arbejdsforhold skrider. De aftaler er en grundforudsætning, når man har at gøre med skifteholdsarbejde," sagde Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, tidligere torsdag.

SAS "stiller sig uforstående" over for bagagemedarbejderes arbejdsnedlæggelse

Nye flyselskaber lander i jyske lufthavne 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier