Nøgleaktører byder ind med ønsker til nattelivsplan i København

Flere af de største aktører i nattelivet ønsker blandt andet at begrænse butikkernes alkoholsalg samt give beværtningerne et større ansvar for at sikre ro og orden.
Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Et loft over detailhandlens alkoholsalg, bedre sikkerhed omkring bevillinger og større forpligtelser til barejerne selv. Sådan lyder nogle af ønskerne fra store aktører som Café Victor, The Jane, Ruby og Rekom i nye høringssvar til Københavns Kommune.

Det skriver Berlingske.

Restaurations- og barejerne vil bl.a. have flere natteværter og myndighedspersonale til stede i nattelivet, ligesom beværtningerne skal have større ansvar for at nedbringe støj, rydde op samt sikre ro og orden. Desuden understreger aktørerne, at de ikke vil trues på deres bevillinger.

Høringssvaret kommer i forbindelse med den omdiskuterede nattelivsplan, som kommunen fremlagde et udspil til i begyndelsen af marts. Udspillet lagde bl.a. op til, at beværtningerne skulle stoppe alkoholudskænkningen ved midnat. Det blev dog siden droppet, og nu har et nyt udspil altså været sendt til høring.

Restauranter med underskud kan miste alkoholbevilling

Partier dropper nattelivsplan: "Det nærmer sig verdens dårligste timing" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også