PolicyWatch

Finanstilsynet aflyser ikke udbytter efter stresstest

De danske banker har stadig Finanstilsynets velsignelse til at udlodde udbytter, efter de fire største banker kom under pres i EBA's store stresstest.

Kristian Vie Madsen er vicedirektør i Finanstilsynet. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Selv om både Danske Bank, Jyske Bank, Nordea og Nykredit fik barberet store summer af deres kapitalprocenter i den stresstest, som det europæiske banktilsyn EBA præsenterede i fredags, fastholder Finanstilsynet, at udbytter kan være en god idé. Det skriver Børsen.

“Der er tale om et ekstremt stressscenarie, der viser vigtigheden af at have en konservativ kapitalpolitik. Det har de danske institutter generelt set, og det vil derfor ikke føre til begrænsninger på deres udbyttebetalinger,” siger Kristian Vie Madsen, der er vicedirektør i Finanstilsynet, til Børsen.

Fredag offentliggjorde EBA resultatet af stresstest af bankerne, som viste, at Danske Bank vil være nødt til at bruge af sin kapitalbuffer i det hårdeste stressscenarie.

Tilsyn: Alle 4 danske banker lever op til solvensbehov i EBA-test

EBA-vurdering bekræfter stærk kapitalposition hos Nordea

Danske Bank ville spise af kapitalbuffer i EU-stresstest 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier