PolicyWatch

Lufthavnschef frygter unfair konkurrence via statsstøtte til rivaler

Københavns Lufthavn er i konkurrence med andre lufthavne i Norden og Tyskland, der er fuldt offentligt ejede. Topchefen er bekymret, hvis statsstøtte resulterer i "useriøse" rabatter og tilskud.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ejerskabsmodellen hos rivaler til Københavns Lufthavn kan blive et problem, hvis statsstøtte bruges til at skabe unfair konkurrence. Det fortæller topchef Thomas Woldbye til Finans.

Mens den danske stat ejer 40 pct. af Københavns Lufthavn, står danske og udenlandske pensionskasser for resten. Det betyder, at lufthavnen er underlagt mere strikse regler for statsstøtte end lufthavne i nærområdet, der er fuldt offentligt ejet, og hvor der er givet milliarder af kroner i støtte under coronakrisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier