PolicyWatch

DI: Statens milliarder er vigtig løftestang i investormiljøet

Statens vækstfond løfter en vigtig opgave i de tidlige og mere risikofyldte stadier, hvor det private marked har en tendens til at tøve, siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær i landets største erhvervsorganisation.

Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri, ser ikke de mange offentlige penge, der flyder ud til danske virksomheder i form af lån og venturekapital, som udtryk for statskapitalisme. | Foto: DI / PR

Når staten gennem Vækstfonden kanaliserer milliarder af kroner ud i unge og lovende danske virksomheder, er det en vigtig løftestang for det danske investormiljø. Det fastslår Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI).

Han ser ikke de mange offentlige penge i form af bl.a. venturekapital og lån, der i disse år flyder ud til danske virksomheder og i et omfang, der under den globale coronakrise er vokset yderligere, som udtryk for stigende statskapitalisme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier