Føtex-bude får 3F-overenskomst

Salling Group er blevet enig med 3F Transport om en ny overenskomst for de servicebude, der leverer dagligvarer for Føtex Hjemmelevering.
Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH
af Jørgen Rudbeck og Susanne Horsdal

Omkring et halvt år efter, at Føtex' servicebude begyndte at rulle varer hjem til kunder på Sjælland og i hovedstadsområdet, har de fået ny overenskomst indgået mellem Salling Group og 3F Transport.

"Det har været afgørende for os, at det er vores egne servicebude, som leverer dagligvarerne hjem til danskerne. På den måde sikrer vi, at servicen er i top, og at servicebudene arbejder og bliver lønnet på ordentlige vilkår under en velbalanceret virksomhedsoverenskomst," siger Louise Gade og tilføjer, at der er tale om et helt nyt forretningsområde, og derfor har 3F Transport og Salling Group brugt hinanden aktivt for få afdækket det nye beskæftigelsesområde.

Den nye overenskomst træder i kraft 1. januar 2022.

"Konkret betyder virksomhedsoverenskomsten, at servicebudene vil opleve, at der på nogle områder vil blive givet mere end i dag, og at der på andre områder vil være andre vilkår end hidtil," siger Louise Gade, HR-direktør i Salling Group.

"Onlinehandlen er i vækst - det har Salling Group været bevidste om fra start og har sikret ordentlige forhold for deres medarbejdere. Det bygger den nye overenskomst videre på, så forbrugerne fortsat kan vælge sikkerhed for fair transport og ordnede forhold, når de bestiller dagligvarer," udtaler Jan Villadsen, formand for 3F Transport.

"Samtidig kan den nye overenskomst forhåbentligt medvirke til at skabe lignende rammer hos andre virksomheder, der leverer varer direkte til forbrugernes dørtrin eller andre ydelser via en app," tilføjer han.

I juni ansatte konkurrenten Coop signe egne chauffører og indgik overenskomst med 3F Transport for den gruppe af medarbejdere. Dermed er Nemlig.com det eneste af de store danske onlinesupermarkeder, der ikke har ansat egne chauffører med overenskomst.

Coop overtager presset onlineaktør

Københavns Kommune afleverer ultimatum til Nemlig.com-selskab

Intervare skyder tilbage på Københavns Kommune

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også