PolicyWatch

Fagforening vil have ledelser på banen for at løse stressproblemer i advokatbranchen

Ny rapport fra Karnov viser store udfordringer med mental trivsel. Det må være et wake-up call for advokatfirmaernes ledelser, mener formand for Djøf Advokat. Danske Advokater afviser kritik.

Mange advokater er plaget af angst og stress, viser undersøgelse. | Foto: (MODELFOTO) Colourbox

Ledelserne i advokatfirmaerne bør gøre mere for at forbedre den mentale trivsel, mener Djøf Advokat, efter rapporten Fremtidens Jurist fra Karnov Group, som Djøf Advokat også har været med til at lave, viser store problemer i branchen, skriver Berlingske.

Ifølge rapporten, hvor godt 3000 fuldtidsansatte jurister har svaret i Danmark, Norge og Sverige, oplever 60 pct. arbejdsrelateret stress og angst.

"Det her er en klar ledelsesopgave, og jeg forventer, som i alle andre brancher, at når ledelsen i advokatbranchen ser sådan nogle tal, så må det betragtes som endnu et wake-up call, man ikke bare kan ignorere," siger Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat, til Berlingske.

Hoa Danske Advokater mener adm. direktør Paul Mollerup ikke, at rapporten entydigt peger på et ledelsesproblem, da "ledelse er en af mange faktorer, der spiller ind i forhold til trivsel," siger han til avisen. Han slår dog samtidig fast, at trivsel i branchen skal tages alvorligt.

Rapport: Juristers arbejdsbalance forbedret under corona – men mental trivsel halter

Rapport: Britiske advokater vil have mere hjemmearbejde og færre timer

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier