Finanssektorens klimakrav presser små og mellemstore virksomheder

Virksomheder skal rapportere deres CO2-udledning, når de i fremtiden skal søge om lån eller investering i den finansielle sektor. Det er direkte skadeligt for små og mellemstore virksomheder, mener man i SMVdanmark.
Mia Amalie Holstein er cheføkonom og politisk chef i erhvervsorganisationen SMV Danmark. | Foto: PR/SMV Danmark
Mia Amalie Holstein er cheføkonom og politisk chef i erhvervsorganisationen SMV Danmark. | Foto: PR/SMV Danmark

Den samlede finanssektors nyindførte klimarapporteringskrav er direkte skadelig for små og mellemstore virksomheder, som nu skal til at indrapportere deres CO2-udledning og CO2-aftryk, hvis de i fremtiden vil sikre sig lån og investering. Det skriver Børsen.

Politisk chef i erhvervsorganisationen SMVdanmark, Mia Amalie Holstein, mener, at man i stedet burde indføre en fælles CO2-afgift, så priserne på de produkter, som giver det største CO2-aftryk, bliver dyrest.

"En CO2-afgift, som præciserer den negative skadevirkning i priserne, er det, som stort set alle eksperter siger er måden at sikre grøn omstilling bedst og billigst, og så stiller det ikke store rapporteringskrav til den enkelte virksomhed” siger hun.

Ifølge Mia Amalie Holstein vil de nyindførte krav betyde, at de små og mellemstore virksomheder er nødsaget til at købe sig til rapporteringskompetencer hos konsulentvirksomheder.

Det kan ifølge SMVdanmark være en bekostelig affære, og selv for erfaringsrige konsulenthuse kan det være problematisk at finde frem til de data, som er mest retvisende for den enkelte virksomheds CO2-udledning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også