PolicyWatch

7000 flere i job giver rekordhøj beskæftigelse

Stigningen i beskæftigelsen gik et gear ned i juli. 51.000 flere er i job sammenlignet med før corona.

Foto: Thomas Borberg

For sjette måned i træk stiger antallet af personer i job på det danske arbejdsmarked. Antallet af lønmodtagere steg med 7000 personer i juli, så der nu er rekordhøje 2,85 millioner personer i job. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Fremgangen i juli dækker over, at der er kommet flere i job i private virksomheder, mens antallet af job i det offentlige er gået ned.

Fremgangen var især hos hoteller, restauranter, byggeriet, industrien og inden for handel.

Sammenlignet med de tre måneder inden, som i høj grad var præget af genåbningen af samfundet, er tempoet på arbejdsmarkedet gået en anelse ned.

I april-juni var de månedlige stigninger i beskæftigelsen mellem 17.000 og 34.000.

Hos Nykredit kalder cheføkonom Palle Sørensen udviklingen god.

"Det er helt utroligt positive takter, vi ser på arbejdsmarkedet for tiden. Seks måneder i træk med stigende beskæftigelse understreger styrken af det danske arbejdsmarked. Hjælpepakkerne har i den grad været i stand til at holde hånden under nedlukningen, og på den anden side af genåbningen stod danskerne klar med et betydeligt privatforbrug, der har muliggjort en eksplosiv genstart, hvor vi nu ligger betydeligt højere end niveauet fra før corona," siger han i en kommentar.

Der var ved udgangen af juli 51.000 flere i job sammenlignet med før coronaudbruddet. Arbejdsløsheden er dog fortsat et stykke over niveauet før corona.

Der har gennem de seneste måned været diskuteret mangel på hænder, da mange virksomheder siger, at de ikke kan besætte de ønskede stillinger.

Regeringen præsenterede i starten af september en stribe forslag, der skal skaffe flere hænder på arbejdsmarkedet.

Et af tiltagene er at sætte dagpengesatsen for nyuddannede ned med 4000 kroner om måneden til 9500 kroner og halvere dagpengeperioden til et år. Derudover er der lagt op til, at pensionister ikke længere vil blive modregnet, hvis deres ægtefælle har et job.

Regeringen forventer, at forslagene samlet set vil øge beskæftigelsen med 10.400 personer frem mod 2025.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier