PolicyWatch

Tre techgiganter står for 42 pct. af annoncesalget i Danmark

Alene Facebook, Google og Linkedin tegnede sig for mere end fire ud af 10 annoncekroner, der blev omsat for inden for de danske grænser i 2020 ifølge ny rapport. Dermed har de ædt sig yderligere ind i markedet. Det understreger behovet for politisk fokus på området, lyder det fra direktør i Danske Medier Research.

Foto: Reuters Staff/REUTERS/Ritzau Scanpix

De internationale techselskaber Google, Linkedin og Facebook har i 2020 raget en større andel af annoncemarkedet til sig, viser ny rapport fra Kulturministeriet under "Mediernes udvikling i Danmark", skriver Politiken.

Ifølge rapporten stod de tre techselskaber samlet for 42 pct. af den samlede annonceomsætning i Danmarks idste år - en forøgelse af andelen på 38 pct. i 2019. Det udfordrer økonomien i de nationale mediehuse, som mister annonceindtægter til de udenlandske koncerner, hvilket i længden udhuler finansieringen af nyhedsindhold, mener Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier Research.

"Medierne arbejder på at kigge på deres forretningsmodeller. Men vigtigst er det nok, at der politisk kommer fokus på det her," siger hun til Politiken.

Ifølge rapporten gik de trykte nationale og regionale dagblades annonceomsætning tilbage med 26 pct., mens de lokale og regionale ugeaviser tabte 23 pct. i forhold til 2019.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier