Danmarks digitale konkurrenceevne er i top – men overhalet af Sverige

Danmark indtager en fjerdeplads på opgørelse over den digitale konkurrenceevne, men vi er blevet overhalet af vores svenske naboer. De digitale kompetencer skal løftes herhjemme, lyder det fra DI Digital-direktør.
Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg. | Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR
Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg. | Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Danmark sidder fortsat blandt de forreste i bussen, når det kommer til landes digitale konkurrenceevne. Det viser en ny undersøgelse blandt 64 lande, som IMD står bag.

Danmark indtager 4. pladsen – efter USA, Hongkong og Sverige.

Det er positivt, men vi må ikke hvile på laurbærrene, hvis vi skal fastholde topplaceringen, lyder det fra branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg.

Hun peger på, at der er behov for at løfte de digitale kompetencer herhjemme, hvor Danmark falder fra en 6. plads til en 8. plads. Det skyldes blandt andet et lavere antal af STEM-uddannede og kvindelige forskere sammenlignet med andre lande.

"Digitale kompetencer er supervigtige, og vi må og skal løfte os her. I min optik er det et "wakeup call", at vi falder tilbage ift. digitale kompetencer, og vi så desværre samme tendens i de seneste DESI-målinger fra EU. Den trend skal vi have vendt," udtaler siger Rikke Hougaard Zeberg i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Vi ved, at den største vækstudfordring for de danske virksomheder lige nu er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Den udfordring vil kun blive større i fremtiden, hvis vi ikke sætter ind og får uddannet flere med STEM-kompetencer."

Fokus på cybersikkerhed

Et andet område, hvor Danmark ifølge undersøgelse kan forbedre sig, er inden for cybersikkerhed. Det gælder især SMV'erne, der halter efter, når det kommer til at implementere grundlæggende digitale sikkerhedstiltag, lyder det DI Digital-direktøren.

Hun er derfor positiv overfor det netop lancerede D-mærke, der skal løfte it-sikkerheden hos virksomheder, men der er fortsat behov for gøre mere.

"Derfor peger DI også på et helt konkret forslag om at etablere en SMV-CERT, som hjælper SMV'erne i gang med cybersikkerhedsdagsordenen og kan give råd og vejledning, hvis uheldet er ude," siger Rikke Hougaard Zeberg i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også