PolicyWatch

Dansk Pilotforening går sammen med Dansk Metal

Dansk Pilotforening bliver en del af Dansk Metal, som opretter ny afdeling, der omfatter alle ansatte inden for luftfart.

Claus Jensen, formand for Dansk Metal (tv), og Henrik Thyregod fra Dansk Pilotforening (th). | Foto: Dansk Metal / PR

Dansk Pilotforeninge stopper som selvstændig fagforening og går i stedet sammen med Dansk Metal. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Beslutningen er taget på Dansk Pilotforenings generalforsamling.

"Vi ser frem til at blive en del af et stærkt samarbejde i en indflydelsesrig organisation som Dansk Metal, og vi sætter nu ekstra fokus på luftfartsbranchen for at fastholde og sikre luftfarten i Danmark," udtaler Henrik Thyregod, der er formand for Dansk Pilotforening.

Hos Dansk Metal lyder det, at man nu vil sætte luftfarten "endnu mere på dagsordenen."

"Luftfarten er afgørende for Danmarks produktion og eksport af varer, og det er vores forbindelse til resten af verden. De danske lufthavne og SAS skal være en stærk international spiller. Det er utroligt vigtigt, at vi bevarer luftfarten og de mange arbejdspladser her i Danmark," udtaler Dansk Metals formand, Claus Jensen, i meddelelsen.

Her fremgår det videre, at Dansk Metal i forbindelse med indlemmelsen af Dansk Pilotforening vil oprette en landsdækkende afdeling med navnet Metal Luftfart, som skal omfatte alle ansatte inden for luftfart, dvs. piloter, flyteknikere og -mekanikere.

På luftfartsområdet er der i forvejen fagforeningen Flyvebranchens Personale Union (FPU) og CAU, som er faglig organisation for kabinepersonale.

Norske piloter vil hive SAS i retten

SAS vil ikke lade fyrede piloter komme først i køen – det vækker vrede hos pilotgruppe 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier