Fjerkrækoncern har tilbagebetalt millionbeløb til danske skattemyndigheder

HKScan Denmark har tilbagebetalt et tocifret millionbeløb til skattemyndighederne, efter at en revision er blevet foretaget for de seneste ti år. Der kan blive pålagt strafferetlige sanktioner, men fjerkrækoncernen er ikke enig og har klaget over afgørelsen.
Foto: HKScan/PR
Foto: HKScan/PR

Fjerkrækoncernen HKScan fik i slutningen af 2020 en efterregning i millionklassen fra de danske skattemyndigheder.

Efter en revision af energiafgifterne i perioden 2011-2020 pålagde de danske skattemyndigheder HKScan Denmark at tilbagebetale 24,7 mio. kr. Det fremgår af koncernens regnskab for tredje kvartal.

HKScan bogførte regningen i sidste kvartal af 2020, og beløbet blev betalt i første kvartal 2021. Det har dog ikke været med god vilje, da HKScan Denmark er uenig og derfor har klaget over afgørelsen.

Sagen kan dog udvikle sig yderligere, i det selskabet kan blive pålagt strafferetlige sanktioner, skriver HKScan i regnskabet.

Salget for årets tredje kvartal endte på 446,8 mio. euro fordelt over de fire hjemmemarkeder Finland, Sverige, Baltikum og Danmark. Sverige kan tildeles æren for fremgangen, mens Danmark også øgede salget med 2 mio. euro.

Alligevel blev koncernens driftsresultat tynget i forhold til samme periode året forinden. Således faldt nøgletallet med 0,1 mio. euro til 7,6 mio. euro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også