Digitaliseringen halter på Sjælland

En analyse foretaget af Dansk Industri viser, hvordan det står til med digitalisering i de danske kommuner. Sjællandske kommuner er ikke at finde blandt de fem bedst placerede.
De bedste kommuner er eksempler på, at det ikke bare er et spørgsmål om at rulle bredbåndskabler ud," siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i Dansk Industri. | Foto: DI Digital / PR
De bedste kommuner er eksempler på, at det ikke bare er et spørgsmål om at rulle bredbåndskabler ud," siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i Dansk Industri. | Foto: DI Digital / PR

Det går bedre med digitaliseringen i Jylland, end det går på Sjælland. Sådan konkluderer en analyse lavet af DI Digital.

Analysen er lavet på baggrund af data for dækning med mobil og bredbånd, virksomhedernes tilfredshed med kommunens digitale løsninger og kommunaldirektørsvar vedrørende anvendelse af Smart City samt udbuddet af kommunale digitale tjenester.

"Lokalpolitikerne kan skabe bedre vilkår for deres borgere og for virksomhederne og samtidig skabe mere vækst og flere arbejdspladser, hvis de sætter klare politiske mål for den digitale værdiskabelse i kommunen," lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

I analysen er top fem udelukkende jyske kommuner, mens der i top ti kun er tre sjællandske kommuner.

De tre bedst placerede kommuner er Morsø, Varde og Fredericia. Den bedst placerede sjællandske kommune er Ballerup på en sjetteplads.

"Hvis flere lokalpolitikere gjorde ligesom i Morsø, Varde og Fredericia, så kunne vi for alvor få sat skub i den digitale udvikling i Danmark. De bedste kommuner er eksempler på, at det ikke bare er et spørgsmål om at rulle bredbåndskabler ud," siger Rikke Hougaard Zeberg.

"Det handler om politisk vilje til at investere i bedre lokal service ved brug af digitalisering og teknologi."

Digitaliseringsprofessor: Vi lærer ikke nok af vores it-fejl

CO2-beregner skal hjælpe kommuner med grønnere it

It-chef i Domstolsstyrelsen: Vanskeligt at skaffe penge til udskiftning af legacy-systemer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også