PolicyWatch

Store selskaber strammer selv coronagrebet

Flere selskaber har indført mundbindskrav eller hjemsendt medarbejdere, selv om myndighederne ikke kræver det.

Flere arbejdspladser kræver nu, at der bruges mundbind, blandt andre Bavarian Nordic. | Foto: Marius Renner/Ritzau Scanpix

Flere af landets store virksomheder har valgt at indføre egne coronarestriktioner for at inddæmme coronasmitten, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Trepartsaftalen mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation har givet arbejdsgiverne mulighed for at kræve gyldigt coronapas af de ansatte. Hvis de ansatte viser sig ikke at have gyldigt coronapas, kan selskabet vælge at sende de ansatte hjem uden løn.

Men flere virksomheder har altså valgt at gå et ekstra skridt i kampen mod corona. For eksempel har biotekselskabet Bavarian Nordic valgt at opfordre sine medarbejdere til at arbejde hjemmefra.

"Alle opfordres kraftigt til at arbejde hjemmefra, og de medarbejdere i produktionen, der skal møde ind, gælder det, at de skal gå med mundbind samt kunne fremvise gyldigt coronapas," siger Rolf Sass Sørensen, der er investeringschef hos Bavarian Nordic, til Jyllands-Posten Erhverv.

Kontormedarbejderne er sendt hjem, og der er lukket ned for internationale flyvninger.

Vindmølleproducenten Vestas har indført coronapas på firmaets danske arbejdspladser. Medarbejdere, der ikke har lyst til at vise coronapas, skal gå med mundbind.

Også Danish Crown har planer om at indføre krav om coronapas og påpeger, at selskabet har 1800 medarbejdere i Horsens alene.

"Man bliver også nødt til at tage et ansvar for kollegaerne," argumenterer Jais Valeur, der er administrerende direktør hos Danish Crown, til Jyllands-Posten Erhverv.

En række danske selskaber har også valgt at aflyse årets julefrokoster for at undgå smitte blandt medarbejdere. Det gælder blandt andre Danfoss, Rema 1000, DSB, Danske Fragtmænd, Postnord, Ecco og Grundfos, selvom Sundhedsstyrelsen senest på et pressemøde onsdag oplyste, at man sagtens kan holde julefrokoster med afspritning, afstand og omtanke samt at styrelsen efter planen holder julefrokost 17. december.

HK Handel vil have butiksansatte undtaget for krav om mundbind

Professor: Mundbind og coronapas kan forhindre nedlukninger 

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier