PolicyWatch

Ørsted: Thor kan ikke overgås noget sted i verden

For fjerde gang i træk må det danske energiselskab se sig slået på hjemmebane, om end det denne gang handlede om rent uheld. Vi fastholder fokus på Danmark, konstaterer direktør.

Ørsted har ingen planer om at droppe Danmark, selvom de tabte lodtrækningen om Thor Havvindmøllepark. | Foto: Ørsted / PR

Horns Rev 3, Vesterhav Syd- og Nord, Kriegers Flak og nu Thor. For fjerde danske havvindudbud i træk har vinderen været en anden end den globale markedsleder og hjemmebanespiller Ørsted. Onsdag blev det tyske energiselskab RWE således valgt til at opføre de 1.000 MW ud for Thorsminde frem mod 2027.

Dog er der en markant forskel. For mens de foregående tre udbud slet og ret blev tabt på grund af et utilstrækkeligt lavt bud, havde Ørsted tilbudt at opføre Thor til den lavest tilladte pris på 0,01 øre/kWh. Problemet for energiselskabet var blot, at det samme havde fire øvrige bydere, hvilket medførte en afgørelse per lodtrækning, hvor tyskerne trak det længste strå.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier