PolicyWatch

DI: Ny mavepuster til erhvervslivet

Nogle af de 19.000 virksomheder, der er medlem af DI, bliver meget hårdt ramt af dagens nye restriktioner, og ærgrelsen er stor i erhvervsorganisationen.

Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. | Foto: Jens Dresling

Forlystelseslivet og underleverandører bliver igen hårdt ramt, forudser Dansk Industris adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i forbindelse med, at regeringen fredag har fremlagt nye restriktioner, som også ventes vedtaget senere på dagen i Epidemiudvalget.

Og det vækker ærgrelse, at det i højtiden igen er organisationens medlemmer, der skal holde for.

"Vi er ærgerlige over, at vi som samfund står her igen, hvor vi nu skal tvangslukke dele af samfundet. Det kommer med meget store konsekvenser for mange virksomheder og medarbejdere - og store personlige konsekvenser," siger Lars Sandahl Sørensen.

Han fortsætter:

"Det er en kæmpe mavepuster til den del af erhvervslivet, der allerede er ramt. Restriktioner går hårdt ud over erhvervslivet og rammer ikke kun biografer, museer og konference-, spille- og serveringssteder. Det går også ud over deres leverandører og følgeerhverv som catering, fødevareproducenter og taxakørsel."

Han understreger, at man skal gøre, hvad man kan for at afbøde den ulykkelige situation for virksomhederne, der igen kigger ind i en julenedlukning.

"Alle ramte virksomheder skal have ordentlig og fair kompensation. Både den del af erhvervslivet, der er tvangslukket, og de dele af erhvervslivet, der ikke kan køre videre som normalt på grund af restriktioner, opfordringer, eller fordi de er påvirket af andres lukning. Det er afgørende, at virksomhederne får vished om, at de er sikret kompensation. Vi skal huske, at det for nogle mennesker er deres levebrød, der er på spil," siger Lars Sandahl Sørensen.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier