PolicyWatch

Brancheorganisationer savner genopretningsplaner og bedre kompensation

Brancheforeningen Horesta mener, at restriktionerne er det hårdeste slag mod hoteller og restauranter. Organisationen SMV Danmark vil have opgraderet kompensationspakkerne og mener, at restriktionerne først bør gælde fra søndag.

Foto: Finn Frandsen

Et af de hårdeste slag mod erhvervet.

Sådan beskriver hotellernes og restauranternes forening, Horesta, de nye restriktoner, som statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsmyndighederne netop har meddelt.

I en pressemeddelelse siger Horestas politiske direktør, Kristian Nørgaard:

"Store dele af vores erhverv vil blive tvangslukket, og for en stor del af de øvrige virksomheder vil der være tale om et meget voldsomt indgreb i deres muligheder for at drive forretning. Vi bliver nu underlagt et regime af restriktioner, som er meget voldsomt, og mere omfattende, end vi havde kunnet forestille os."

I Horesta anerkender man, at der er behov for smittebegrænsende initiativer.

"Men restriktionerne kommer hurtigt og ufatteligt hårdt. Tvangslukningen af forlystelsesparker, kasinoer, spillehaller, konferencer samt de skærpede restriktioner på serveringssteder medfører store økonomiske tab for virksomheder og selvstændige i hele sektoren. Vi står endnu engang med aflyste arrangementer og krav til en nedlukning fra den ene dag til den anden. Det er uholdbart og ikke en anstændig måde at behandle virksomheder på", siger Kristian Nørgaard.

Han tilføjer, at Horesta på den baggrund anbefaler, at kompensationsordningerne forbedres.

"Mange af vores medlemmer skal fremover have penge med på arbejde hver dag, fordi kompensationsordningerne på ingen måde dækker deres tab. Andre virksomheder er lukket helt ned," siger Kristian Nørgaard.

SMV Danmark: Opgrader kompensationspakkerne

Også talerøret for de små og mellemstore virksomheder, SMV Danmark, opfordrer til en opgradering af kompensationspakkerne.

I en pressemeddelelse skriver interesseorganisationen, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, at det må kompenseres, hvis restriktionerne indføres.

"Vi er nu en krisesituation, hvor de ramte virksomheder er kørt helt ud til kanten. De har ikke mere økonomisk fedt på kroppen, og de er truet på deres eksistens. Så dette yderligere ryk i restriktionshåndtagene må og skal medføre, at vi giver kompensationsordningerne en opgradering. Både for dem, der bliver tvangslukket og dem, der i realiteten er blevet afskåret fra at drive en levedygtig forretning. Kompensationsordningerne skal medføre 100 pct. kompensation," siger adm. direktør, Jakob Brandt.

Derudover opfordrer organisationen til, at restriktionerne, såfremt de bliver indført, først kommer til at gælde fra søndag.

"Det er urimeligt, at man med så kort varsel må droppe sin 60 års fødselsdagsfest eller sit guldbryllup, og restauranter og catere står med madvarer, der er købt ind. Giv os og virksomhederne tid til at omstille os," siger Jakob Brandt.

Mere fra PolicyWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier