PolicyWatch

Ny rapport foreslår øget vægtgrænse på lastbiler: "Det ligger jo lige til højrebenet"

Der er gevinster at hente for både samfundsøkonomien og klimaet ved at øge grænsen for både vægt og længde på tunge køretøjer, konkluderer ny rapport. Flere brancheorganisationer vil have tiltagene gennemført hurtigst muligt.

Større lastbiler vil give gevinster både for klimaet og samfundet, hedder det i ny rapport. | Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

En ny rapport fra Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen lægger op til at øge vægt- og længdegrænsen på tunge køretøjer i flere tilfælde med henblik på at effektivisere vejgodstransporten.

Den 157-sider lange rapport er landet, efter at det i forbindelse med aftalen om grøn omstilling af vejtransporten fra december 2020 blev besluttet, at Vejdirektoratet i samarbejde med Færdselsstyrelsen skulle gennemføre en analyse af ”muligheder for optimering af vægt- og dimensionsreguleringen” på køretøjer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

EU: Bankers negative renter er umiddelbart efter bogen

EU-Kommissionen vurderer umiddelbart, at det ikke er i strid med reglerne, at danske banker opkræver negative renter på basale betalingskonti. I sidste ende er skal domstolene afklare, om negative renter er efter reglerne. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier