KMD lander stor aftale med Energistyrelsen

Udbetaling af såkaldt grønne tilskud gennem Energistyrelsen gennemføres af ny løsning, der leveres af KMD.
Foto: KMD / PR
Foto: KMD / PR

KMD har landet en aftale om salg af større it-løsning til Energistyrelsen. Det skriver de to parter i en meddelelse.

Systemet har været anvendt til håndtering af 25.500 bilag og udbetaling af nærved 803 mio. kr. i grønne tilskud for november og december 2021 og dermed fungerer løsningen, lyder konklusionen for parterne.

”Overgangen er overordnet set gået godt,” fremgår det.

”Man har gennem tiderne set talrige eksempler på udskiftning af systemer, der ikke forløb efter hensigten - med store konsekvenser til følge. Overgangen til Elements har været meget vellykket, uden større fejl eller uventede børnesygdomme. Projektet er blevet længere end forventet, men takket være et meget omfattende testarbejde og et konstruktivt samarbejde med KMD har vi oplevet en problemfri ibrugtagning for styrelsens medarbejdere og vigtigst af alt for vores brugere,” siger Jesper Falck Hansen, it-chef i Energistyrelsen i meddelelsen.

KMDs løsning håndterer forretningsprocesser ved dels at være ”stamdataregister for alle vedvarende energiproducerende anlæg i Danmark og dertil understøtte beregning samt udbetaling af grønne tilskud baseret på producerede mængder og skiftende støtteordninger,” fremgår det.

Opgaven er samfundskritisk og skal håndteres ”korrekt, effektivt” og med ”rettidig beregning og proceshåndtering” med øje for myndighedsansvaret heri.

”KMD og Energistyrelsen har haft et mangeårigt stærkt samarbejde om it-løsninger, og vi er stolte over at have gennemført en robust overgang til KMD Elements. Vi har gjort vores for at fremtidssikre løsningen til energiafregning, så den bedst muligt understøtter den grønne omstilling i dag såvel som i fremtiden,” siger Merete Søby, direktør for Data Driven Solutions i KMD.

Løsningen er baseret på KMD Elements, der er en cloudbaseret softwareløsning. Aftalen er gennemført som en del af SKIs udbudsramme SKI 02.19.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også