Sampension-kunde klager over voldsomt tab på markedsrenteprodukt

Der er ikke noget at komme efter, når en markedsrentekunde ærgrer sig over udsving i pensionsudbetalinger, har Ankenævnet for Forsikring afgjort. Erhvervsminister råder pensionsselskaberne til at have styr på kommunikationen.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) råder pensionsselskaberne til at være tydelige i kommunikationen om markedsrenteprodukter. | Foto: Marcus Emil Christensen
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) råder pensionsselskaberne til at være tydelige i kommunikationen om markedsrenteprodukter. | Foto: Marcus Emil Christensen

Overgangen fra at spare op til pensionstilværelsen i gennemsnitsrenteprodukter til markedsrenteprodukter har overrasket IT-medarbejder og Sampensionskunde Søren Lodberg så meget, at han har klaget til Ankenævnet for Forsikring, skriver Berlingske.

Sagens kerne er, at den månedlige udbetaling står til at falde fra 18.700 kr. i 2021 til 11.000 kr. frem mod 2035, hvilket er kommet bag på Søren Lodberg, der dog har fået afslag fra Ankenævnet, da der juridisk ikke er noget at komme efter.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) peger på, at overgangen til markedsrente har givet pensionsselskaberne en stor informationsopgave.

”Det kræver en tydelig og klar rådgivning, så kunderne er klædt ordentlig på og ved, hvilke risici der er forbundet med de forskellige produkter. Jeg har en klar forventning om, at sektoren vil overveje, om deres produkter passer til deres kunder, så udsving i udbetalinger ikke løber løbsk, og at der samtidig er et godt sikkerhedsnet i takt med, at danskerne bliver ældre,” lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeren til Berlingske.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også