PolicyWatch

Første havne melder klar til grønne korridorer i Nordeuropa

Fem nordeuropæiske havne melder sig klar til at være en del af de såkaldte grønne korridorer, der skal sikre skibsfarten alternative brændstoffer fremover. Rønne Havn er den danske deltager.

Fem havne har meldt sig klar til at blive en del af såkaldt grønne korridorer, der skal sørge for, at skibe kan få alternative brændstoffer. | Foto: Port of Hamburg

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er med til at etablere det første europæiske netværk af havne, som deltager i de såkaldte grønne korridorer, der skal sikre skibsfarten alternative brændstoffer i fremtiden.

Korridorerne blev udviklet i forlængelse af FN’s klimatopmøde COP26 sidste år ud fra ideen om, at havne på de vigtige shippingruter skal forpligte sig til at kunne levere grønne brændstoffer. På den måde skal de grønne korridorer være med til at lukke det led i kæden hen imod CO2-fri skibsfart, der handler om adgangen til ikke-fossile brændstoffer i havnene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier