PolicyWatch

CCS-alliance med over 40 virksomheder savner logik i danske planer

Branchefællesskabet CCS-alliancen ser grundlæggende problemer i Energistyrelsens udspil til et nationalt udbud for CO2-fangst og -lagring. Først og fremmest frygter sammenslutningen, at Norge løber med det meste. Det fremgår af et åbent brev sendt til klimaminister Dan Jørgensen.

Foto: Maersk Drilling PR

Der er en reel risiko for, at Energistyrelsen med sit aktuelle udspil om et udbud for CO2-fangst og -lagring (CCS) i Danmark kommer til at sende CO2 til lagring i Norge.

Det er i hvert fald bekymringen hos CCS-alliancen, som repræsenterer over 40 danske virksomheder med fokus på CCS-teknologi. Det fremgår af et åbent brev, som alliancen har sendt til klimaminister Dan Jørgensen (S).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier