PolicyWatch

Forslag til dansk CCS-udbud ekskluderer fangstaktører

Det er reelt umuligt for flere enkeltstående aktører at fange så meget CO2, som Energistyrelsen lægger op til i det første danske udbud for CO2-fangst og lagring (CCS). ”Det giver ingen mening,” mener Thomas Sandal, driftsleder hos Kraftvarmeværk Thisted.

Ved kraftvarmeværket i Thisted har de allerede testet CO2-fangst i et pilotprojekt. Derfor undrer affaldsselskabets driftsleder sig over, at virksomheden ikke ser ud til at kunne få adgang til midlerne fra den første danske CCS-pulje. | Foto: Dansk Fjernvarme

Energistyrelsens foreløbige design af udbuddet til CO2-fangst og -lagring vil på forhånd udelukke Kraftvarmeværk Thisted (KVVT), som ellers er klar til at garantere lagring af 53.000 ton CO2 om året fra 2025, svarende til så godt som hele selskabets samlede udledning.

Det fortæller Thomas Sandal, driftsleder hos KVVT, i et interview med EnergiWatch. Udbudsbetingelserne lægger således op til, at der skal udpeges én fangstoperatør til at indhente 400.000 ton CO2 senest fra 2026. CO2, som dernæst skal transporteres og lagres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier