Green Power Denmark vil have styrket elnettet og skruet op for VE-tempoet

Danmarks nye energiorganisation kalder regeringens reformudspil for ambitiøst, men stiller sig ikke tilfreds endnu.
Jan Hylleberg, viceadministrerende direktør i Green Power Denmark, peger på, at der er behov for at skrue op for tempoet i udbygningen af vedvarende energi. | Foto: Wind Denmark
Jan Hylleberg, viceadministrerende direktør i Green Power Denmark, peger på, at der er behov for at skrue op for tempoet i udbygningen af vedvarende energi. | Foto: Wind Denmark

Flere energiøer, fire gange mere sol- og vindenergi på land og 1-4 GW ny havvind frem mod 2030, udfasning af naturgas og produktion af mere biogas.

Sådan lyder nogle af de nøgleindsatser, som regeringen tirsdag morgen har fremlagt intention om i bestræbelserne på at gøre Danmark uafhængig af russisk gas.

Og det er ambitiøst, lyder det fra Green Power Denmark, den nye sammenslutning mellem Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft i en pressemeddelelse.

Samtidig beder organisationen dog om, at der bliver skruet op for udbygningstempoet inden for vedvarende energi, og at elnettet styrkes.

”Det bør stå helt klart nu, at vi ikke kan bygge for meget vedvarende energi - især ikke med den voksende klimakrise og den nuværende sikkerhedspolitiske situation,” siger Jan Hylleberg, der er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.

Han påpeger, at landets kommuner står med en historisk vigtig opgave i forhold til at give plads til vindmøller og solceller.

”Skal regeringens ambitioner blive til virkelighed, skal helt nye redskaber i brug, for i øjeblikket går udbygningen af vedvarende energi på land frustrerende langsomt. F.eks giver det ingen mening, at regeringen i øjeblikket er ved at gøre det dyrere for dem, der opstiller vindmøller og solceller, at tilslutte sig elnettet. Det skal der findes en hurtig løsning på,” mener Jan Hylleberg.

Green Power Denmark udsender fredag sine forslag til, hvordan politikerne vil kunne nå i mål.

Regeringen vil firedoble produktion fra solceller og landvind

Grøn skattereform med mere ensartet beskatning præsenteres onsdag

Dansk Fjernvarme: Regeringens ambitioner kræver hurtig finansiering og mindre bureaukrati

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også