PolicyWatch

Total-chef: Umuligt at spå om fremrykning af Tyra-projektet nu

Olieselskabet Total Energies går til stålet for at få det nye Tyra-anlæg klar hurtigst muligt. Det fortæller den danske landechef, Martin Rune Pedersen, til EnergiWatch. Kampen for at skaffe mere gas til Danmark er dog generelt ”et kæmpe puslespil”, siger han.

Der bliver ikke produceret gas på Tyra-feltet foreløbig, men Total Energies' danske landechef afviser ikke, at feltet kan genstartes lidt tidligere end planlagt. | Foto: Total

Siden september 2019 har Danmark været historisk afhængig af gas fra Rusland. Det skyldes, at Tyra-feltet, som normalt håndterer omkring 90 pct. af al den gas, der forbruges i Danmark, har været under genopbygning.

Den situation er selvsagt problematisk, eftersom Vesten bestræber sig på at gøre sig fri af russisk gas hurtigst muligt pga. krigen i Ukraine.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier