PolicyWatch

Politiet har fået 456 anmeldelser om svindel med coronahjælp

Der er forsøgt svindlet for 212 millioner kroner i coronahjælpepakker til virksomheder, oplyser politiet.

Den nyligt nedsatte Den Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet har modtaget knap 500 anmeldelser om svindel med hjælpepakker under coronakrisen. | Foto: Lars Krabbe

Den Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet har siden 1. april 2020 modtaget 456 anmeldelser om svindel med coronahjælpepakker.

Det skriver Hvidvasksekretariatet i en pressemeddelelse.

Der er tale om svindel og forsøg på svindel for 212 millioner kroner. Men dele af svindlen blev opdaget, før svindlerne fik pengene. Desuden har man gennem 102 beslaglæggelser fået godt 28 millioner kroner tilbage.

Ifølge vicepolitiinspektør og leder af Hvidvasksekretariatet, Jørgen Andersen, har man siden indførslen af coronahjælpepakker taget opgaven ”meget seriøst” i sekretariatet.

”Og den har haft en høj prioritet hos os som myndigheder. Men også hos de underretningspligtige - her primært banker og revisorerne - og vi satte os ret hurtigt sammen i et fællesskab.”

”Her tilrettelagde vi indsatsen sådan, at når banker og revisorer sendte underretninger ind til os, hvor der var mistanke misbrug af ordninger, så fremsendte vi dem typisk inden for et døgn til de myndigheder, som udbetalte penge på de her ordninger,” siger han.

Nogle virksomheder er underretningspligtige i forhold til hvidvask på grund af hvidvaskloven. Det betyder, at de skal melde det til politiet, hvis de tror, der er nogen, som hvidvasker penge eller finansierer terror.

Det er Hvidvasksekretariatet, som virksomheder eller personer skal henvende sig til, hvis de har en mistanke om hvidvask.

Borgere, der ikke er tilknyttet en virksomhed, kan også henvende sig med en mistanke om hvidvask eller terrorfinansiering.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier