PolicyWatch

Preben Bang Henriksen trækker sig fra bestyrelse efter afsløringer

Efter 14 år trækker venstres retsordfører, der også er advokat, sig fra posten som bestyrelsesformand i nordjysk milliardkoncern. Det sker, efter det i går kom frem, at koncernen fortsat har kontrakter i Rusland.

"Det er træls, men det kan ikke være anderledes under de nuværende omstændigheder," udtaler Preben Bang Henriksen i forbindelse med sin afgang. | Foto: Aleksander Klug

Folketingspolitiker og retsordfører hos Venstre Preben Bang Henriksen trækker sig fra posten som bestyrelsesformand i den nordjyske fiskekoncern Kangamiut Holding.

Det skriver Nordjyske.dk, der i går kunne fortælle, at koncernen fortsat køber russiske råvarer.

I toppen af det familiejede Kangamiut Holding har Preben Bang Henriksen, der er advokat, siddet som bestyrelsesformand siden 2008.

Han har tidligere udtalt, at Danmark bør ”gøre alt, hvad vi kan for at stække russisk økonomi”, berettede nordjyske i går.

Nu forlader Preben Bang Henriksen posten med forklaringen om, at han har svært ved at forene sit politiske virke med firmaets aktiviteter.

”Derfor har jeg til dags dato meddelt aktionærerne, at jeg trækker mig fra bestyrelsen. Det er træls, men det kan ikke være anderledes under de nuværende omstændigheder,” skriver han til Nordjyske.

Mattias Tesfaye lægger op til politiske forhandlinger om domstolenes økonomi

Statsrevisorer kritiserer domstole og ministerium for lange ventetider

Uklart hvor meget Kammeradvokaten har fået for Bech-Bruun-sag

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier