PolicyWatch

Kæmpedyk i dansk forbrug af naturgas

I årets første kvartal har Danmark brug markant mindre naturgas, mens forbruget og ikke mindst produktionen af vind- og solenergi er vokset.

Der var mere gang i vindmøllerne i første kvartal i år. | Foto: European Energy

Selv om prisen på naturgas naturligt har fyldt meget i danskernes bevidsthed i årets første tre måneder, har gassen til gengæld fyldt væsentligt mindre i deres energiforbrug. Således er forbruget af naturgas faldet med 29,8 pct. i årets første kvartal set i forhold til samme periode året før, fremgår det af Energistyrelsens energistatistik.

”I de første tre måneder af 2022 var vejret lunere sammenlignet med samme periode året før, når der måles på graddage. Samtidig var vindkraftproduktionen 41,7 pct. højere i denne periode på grund af bedre vindforhold. Stigningen i vindkraftproduktionen bidrager til et fald i det samlede energiforbrug, da vindkraftanlæg producerer strøm uden tab af brugbar energi, mens el produceret på termiske kraftværker (med biomasse, kul, gas, og olie) også afstedkommer et konverteringstab,” står der i en meddelelse fra Energistyrelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier