PolicyWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Michael Kjær (tv) er formand for Foreningen af lokale, fritstående journalistiske internetmedier. Redaktør Ole Kæhler på Sønderborg Nyt (th.) | Foto: SønderborgNYT

Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier sender ros i retningen af regeringen og støttepartierne for indgåelsen af en medieaftale lørdag, som især har haft de lokale medier for øje. Men ingen roser uden torne, og foreningen melder sig også i koret af kritikere, der undrer sig over, hvorfor en større revision af mediestøtteordningen der længe har været talt om, trækker ud. Det melder formand Michael Kjær i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os over, at mediestøtten fremtidssikres og moderniseres, så den flugter med danskernes nuværende medievaner, blandt andet at nyheder i højere grad læses digitalt fremfor i de trykte aviser og at støtte til nyhedsformidling skal være uafhængig af distributionsformer, og dermed teknologi- og platformsneutral samt indrettes efter den medievirkelighed der er i dag, hvor danskerne er blevet digitale mediebrugere,” udtaler Michael Kjær i meddelelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier