PolicyWatch

Bestseller undgår CO2-afgift trods samme udledning som Aalborg Portland

Flere store danske virksomheder med produktion i udlandet, deriblandt Bestseller, slipper for at blive ramt af regeringens foreslåede CO2-afgift, skriver Berlingske.

Foto: PR/Bestseller

En perlerække af danske virksomheder, deriblandt modekoncernen Bestseller, undslipper en eventuel fremtidig dansk CO2-afgift, som er blevet aktuel efter et forslag fra regeringen. Det skriver Berlingske.

Årsagen er, at Folketinget kun kan pålægge afgifter på produktion indenfor landets grænser.

Ifølge Bestsellers egne tal udledte modekoncernen og leverandørkæden to millioner ton CO2 i 2018, som er næsten samme mængde som Aalborg Portland, der er én af Danmarks største klimasyndere og har været i vælten, fordi cementproducenten ville modtage en væsentlig rabat på CO2-afgiften i forhold til det øvrige erhvervsliv.

”Det er klart, at vi kan og skal gøre den største forskel i samarbejde med vores leverandører og i forhold til de materialer, vi benytter, hvor det største klimaaftryk ligger. Og det kommer vi – uanset rammerne – også til at arbejde for og investere ambitiøst i. Det er vi således også allerede i gang med,« skriver Kasper Reggelsen Bestsellers kommunikationschef, i en e-mail til Berlingske.

Ifølge FN stod modeindustrien i 2019 for ti pct. af verdens samlede CO2-udledning og overgik dermed både den internationale fly- og skibsfragt tilsammen.

Nordjysk fragtfirma udfordrer Postnord: Vil dele breve ud til alle – uden tilskud fra staten

Postnord vil poste tocifret milliardbeløb i massiv grøn overhaling

Nemlig-ejer udtaler sig efter kritik

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier