EU vil indkøbe vacciner mod abekopper - Bavarian kan få flere ordrer

EU’s efterspørgsel efter vacciner mod abekopper kan betyde, at Bavarian Nordic får flere ordrer, vurderer senioranalytiker fra Sydbank.
Foto: Gregers Tycho/IND
Foto: Gregers Tycho/IND
af marketwire

EU planlægger at indkøbe både vacciner og medicin mod abekopper, efter sygdommen er brudt ud flere steder i verden.

Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter med henvisning til udtalelser fra Richard Bergström, der er chef for brancheorganisation European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA).

Bavarian har allerede modtaget to ordrer på selskabets koppevaccine Imvanex/Jynneo som følge af smitten med abekopper, heriblandt fra et unavngivet europæisk land. Vaccinen er godkendt af FDA til brug mod abekopper i USA, mens lægemiddelagenturet i Europa, EMA, netop har igangsat en analyse forud for et muligt fælles indkøb.

Ifølge Dagens Nyheter fra Sverige meddelt unionen, at landet vil tage del i de planlagte indkøb.

”EU’s fælles indkøb af vacciner og lægemidler tjente os godt under pandemien og kan gøre det igen,” siger socialminister Lena Hallengren til mediet.

Det kan betyde flere ordrer i Bavarian, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

”Vi forventer på den baggrund, at Bavarian vil annoncere flere ordrer i den kommende tid (som ikke er indregnet i den nuværende 2022-prognose). Hvor store ordrer, der potentielt vil være tale om de kommende uger, er svært at vurdere. Der vil formentlig både være mindre ordrer, der kan håndtere det nuværende (beskedne) smitteudbrud, og større ordrer i forbindelse med opbygningen af et egentligt beredskab,” skriver han i en kommentar.

Bavarian Nordic opjusterede i sidste uge sine forventninger til året som følge af flere vaccine-ordrer. Selskabet ser nu en omsætning i intervallet 1.300-1.500 mio. kr. fra tidligere 1.100-1.400 mio. kr.

Samtidig ventes et negativt resultat af primær drift før afskrivninger (EBITDA) på 1.000- 1.200 mio. kr. fra tidligere negativt resultat på 1.000-1.300 mio. kr.

”Der er i de seneste uger identificeret abekopper i flere dele af verden, hvor abekopper normalt ikke betragtes som endemisk ­- herunder i flere europæiske lande, USA og Australien,” skriver Sydbank.

Ifølge WHO var der 257 bekræftede smittede med abekopper 26. maj.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også