Danmark dumper på elektronikindsamling: Ligger på niveau med Østeuropa

EU’s krav om at indsamle minimum 65 pct. af alt markedsført elektronik lever Danmark ikke op til. Kravet skulle være indfriet i 2019.
Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK
Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK

Danskerne massekonsumerer elektronik, men når det bliver kasseret og ender som affald, er vi ikke gode nok til at samle det ind igen og genanvende det. Det skriver Ingeniøren.

I Danmark lykkedes det kun elektronikproducenterne i 2020 at indsamle 54,2 pct. af den samlede mængde elektronikaffald, der blev kasseret, hvor EU stiller krav om, at 65 pct. indsamles igen.

Vi er altså for langt ud i affaldsindsamlingen herhjemme, og det går ikke fremad, viser opdaterede tal for indsamlingsprocenten, som Ingeniøren har udregnet på baggrund af tal fra Dansk Producentansvar og Miljøstyrelsen.

Danmark bryster sig ellers af at have en effektiv affaldsindsamling – særligt med de nyligt indførte affaldsfraktioner – med de nye taler placerer altså Danmark på en 20. plads på EU’s liste over landenes indsamlingsprocent, hvor kun syv lande, heriblandt blandt Rumænien, Slovenien og Cypern, ligger under os.

Fælles oplader til mobile enheder er kommet et skridt nærmere

EU vil koble grønt digitalt pas på næsten alle produkter

Dansk industrifirma genoptager produktion i Ukraine

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også