PolicyWatch

SAS-piloter udsender andet strejkevarsel

Piloterne i SAS varsler, at de vil gå i strejke 29. juni. Der er tale om andet strejkevarsel.

Der kan blive strejke i SAS fra 29. juni. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

En eventuel strejke fra omkring 1000 SAS-piloter vil starte 29. juni. Det fremgår af piloternes andet strejkevarsel ifølge Dansk Metal, som Dansk Pilotforening hører under.

Det andet strejkevarsel er en naturlig følge af det første strejkevarsel, som piloterne afleverede sidste uge. Det andet varsel blev afleveret tidligt onsdag eftermiddag.

Strejken vil træde i kraft simultant blandt SAS-piloter i Danmark, Sverige og Norge. Piloterne i de tre lande har hver deres fagforening. Med det andet strejkevarsel er strejken koordineret på tværs af de tre lande.

Medie: SAS-piloter vil ikke længere acceptere besparelser – skærper i stedet krav

Parter i SAS-konflikt tror på løsning frem for strejke

Professor ser ingen fremtid for SAS-piloters centrale krav

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier