I Norge kalder de løsningen for Helvedesplatformen

Den udskældte it-løsning bag Region Hovedstadens Sundhedsplatformen er blevet taget i brug i det norske sundhedsvæsen. Her er begejstringen til at overse.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

36 museklik for at udskrive en hovedpinepille har affødt kras kritik fra norske læger af løsningen Helseplattformen, der ligesom Sundhedsplatformen herhjemme er bygget på amerikanske Epics software, skriver NRK.

Konsekvensen er, at personalet ikke er i stand til at behandle samme antal patienter som tidligere, lyder det lægerne Realf Helgesen og Nils Ivar Leerand.

Dermed gentages den kritik af Epic-løsningen, der ligeledes var fremme, da Sundhedsplatformen blev introduceret i Region H og Region Sjælland herhjemme.

”Jeg oplever, at der har været meget halleluja-stemning blandt dem, der har udviklet Helseplattformen, men jeg har faktisk til gode at høre om brugere, der er tilfredse,” siger Nils Ivar Leerand til NRK.

Han tilføjer, at det ikke er uden grund, at løsningen har fået tilnavnet Helvedesplatformen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter