Finanstilsynet vil undersøge bankers planer for generationsskift - vil have flere kvinder i toppen

Flere kvindelige bankdirektører vil ifølge tilsynsdirektør Jesper Berg give en sundere virksomhedskultur, som vil føre til større robusthed og ordentlighed.
En række banker i Danmark kan se frem til, at Finanstilsynet vil kigge på deres planer for generationsskift i ledelsen. | Foto: Jens Henrik Daugaard/ERH
En række banker i Danmark kan se frem til, at Finanstilsynet vil kigge på deres planer for generationsskift i ledelsen. | Foto: Jens Henrik Daugaard/ERH

Finanstilsynet vil starte en undersøgelse af danske bankers planer for generationsskift og arbejdet med at få flere kvinder ind i ledelsen.

Det skriver tilsynets adm. direktør, Jesper Berg, i et opslag på Linkedin med overskriften ”mangfoldigheden i finanssektoren vil nyde godt af ekstra fokus.”

”For at skubbe yderligere på udviklingen planlægger Finanstilsynet en undersøgelse, hvor vi vil efterse en række bankers successionsplanlægning og deres arbejde med diversitet,” skriver han.

”Det er mit håb, at vi dermed kan bidrage til, at bankerne for alvor tager successionsplanlægningen alvorligt og bl.a. udnytter de kompetencer bedre, der ligger i de 50 pct. af befolkningen, der ikke er mænd.”

Meldingen fra tilsynsdirektøren kommer i forlængelse af, at der i slutningen af juni faldt en politisk aftale på plads om fit & proper-regler, som fra sektoren er blevet rost for at gøre det nemmere at rekruttere og få godkendt bankdirektører.

Det har igennem adskillige år været til debat, hvordan der kommer flere kvinder i toppen af erhvervslivet - herunder i bankerne - men der har politisk ikke været flertal for at indføre deciderede kønskvoter.

I den danske banksektor er der kun fire kvindelige topchefer i form af Karen Frøsig fra Sydbank, Charlotte Skovgaard fra Merkur Andelskasse, Nina Groth fra PFA Bank og Sidsel Marie Løvvang fra Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn, som er på vej på pension.

Jesper Berg mener, at flere kvinder i bankdirektionerne vil give en bedre kultur.

”Det er også mit håb, at en mere balanceret kønsfordeling på direktionsgangen vil bidrage til en mere sund virksomhedskultur og dermed større robusthed og ordentlighed,” skriver han på Linkedin.

Jesper Berg har tidligere været ude med riven efter de danske bankbestyrelser, som ikke har fået lagt slagplaner for, hvordan de skal skifte ud i direktionen - for eksempel i forbindelse med pensioneringer - blandt andet på en konference sidste år.

”Successionsplanlægningen i den finansielle sektor har været alt for dårlig. Man har ikke tænkt over, hvordan man kunne løfte folk til at tage større stillinger, og det gælder såvel i de små institutter som i store,” sagde Jesper Berg på konferencen Bank & Tilsyn i september 2021.

I opslaget på Linkedin fremhæver Jesper Berg dog, at man heldigvis ser flere bestyrelser tage denne opgave alvorligt.

Djøfs jurapanel advarer: Dansk lovgivning presser borgernes retssikkerhed

Advokat har ikke stor fidus til nye regler for toplederansvar i finanssektoren

Finanstilsynet glæder sig over bred politisk forankring af nye fit & proper-regler

Arbejdsgiverne tilslutter sig det tilfredse fit & proper-kor

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter