PolicyWatch

SAS-piloter stopper hjemtransport af charterrejsende

Efter sidste flyvning i dag den 10 juli, flyver SAS-piloter ikke flere charterrejsende hjem. Det skyldes brud på aftalen med SAS, oplyser Dansk Metal i en pressemeddelelse.

Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350

Dispensationen fra den strejke, som SAS Pilot Group (SPG) har iværksat, praktiseres ikke efter intensionen. Derfor indstiller piloterne hjemflyvning af chartergæster efter i dag, søndag 10. juli, oplyser Dansk Metal i en pressemeddelelse.

”Aftalen var, at SAS kunne operere et begrænset antal flyvninger til destinationer, som var svært tilgængelige, og hvor der ikke fandtes alternative hjemrejseveje,” lyder det i meddelelsen.

Her konstaterer man, at der er sat flyvninger op til destinationer som Rhodos, Kreta, Larnaca, Palma og Split.

”Alle disse er destinationer, hvor der en stor mængde trafik, og dermed også mange alternativer til hjemrejsen,” lyder det i meddelsen, som årsag til, at piloterne ikke vil holde deres del af aftalen.

Af kommercielle hensyn har SAS heller ikke valgt at ”omdisponere anden kapacitet for at hente charterpassagerer hjem”, ligesom SAS tilkaldte besætninger til flyvninger, før der var indgået en aftale med SPG, lyder det endvidere i begrundelsen fra SPG.

Alligevel har SPG gennemført flyvninger over weekenden, men det stopper altså med dens udgang, oplyser Dansk Metal.

Baggrunden for konflikten mellem SAS og piloterne er, at SAS under coronapandemien måtte opsige omkring halvdelen af piloterne. Men med en aftale om genansættelse, når der igen var brug for dem.

Piloterne er nu utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på overenskomster med dårligere vilkår i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

Grunden til at SAS-fly stadig er at finde i luften - til trods for piloternes strejke - er, at flyvningerne sker igennem datterselskaberne.

SAS beklager i en udtalelse, at det nu ikke har mulighed for at flyve strandede chartergæster hjem.

Reaktionen kommer, efter piloterne har meddelt, at de ikke længere vil flyve chartergæster hjem efter sidste flyvning søndag 10. juli.

”Vi har et meget stort antal strandede passagerer, der ikke kommer hjem, og som er blevet sat i en forfærdelig situation – vi skal have lov til at fortsætte vores arbejde med at få dem hjem,” skriver SAS.

”Vi beklager endnu en gang dybt de konsekvenser, det har.”

100 SAS-flyvninger skal hente turister hjem de næste dage

SAS-piloter opfordres til forhandlinger om brancheoverenskomst

Berørte rejseselskaber opfordrer til løsning i SAS-konflikt

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier