Billigere udenlandsk arbejdskraft er kun delvis hjælp til dansk fintech

Det er en udfordring at finde nok ansatte til danske fintech-virksomheder, men politisk aftale om lavere løn til ansatte uden for EU løser ikke problemet, mener Pleo-direktør.
Jeppe Rindom, medstifter og direktør hos Pleo. | Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Jeppe Rindom, medstifter og direktør hos Pleo. | Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Det er kun en delvis hjælp til den danske fintech-sektor, at det bliver muligt at hente ansatte fra tredjeverdenslande til en lavere løn end tidligere.

Sådan lyder det fra Jeppe Rindom, der er medstifter og direktør for Pleo, der tilbyder firmakort og håndtering af udgifter for virksomheder, i et interview med Børsen.

”Aftalen løser en delmængde af problemet, men ikke det hele. Det gør en forskel for virksomheder der har brug for mange ansatte til en relativ lav løn. Men det ikke gør en forskel i de mere strategisk ansættelser, der er med til at drive konkurrencekraft og innovation på sigt,” siger han til Børsen.

Meldingen kommer, efter at et bredt flertal i Folketinget i slutningen af juni indgik en aftale om at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft for dermed at øge arbejdsudbuddet i Danmark.

Beløbsgrænsen sættes fra 1. december og tre år frem ned fra 448.000 kr. til 375.000 kr., og den er målrettet arbejdskraft uden for EU.

Fintechstifter frygter højere aktieskat: ”Det bliver sværere at skaffe kapital”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også