Københavns Lufthavn: Strategisk vigtigt med SAS på vingerne igen

SAS er det største luftfartsselskab i Københavns Lufthavn, der kalder det for godt nyt med overstået strejke.
I Københavns Lufthavn er man glade for aftalen mellem SAS og piloterne. SAS' flyvninger udgør knap en tredjedel af trafikken i lufthavnen. | Foto: LISELOTTE SABROE
I Københavns Lufthavn er man glade for aftalen mellem SAS og piloterne. SAS' flyvninger udgør knap en tredjedel af trafikken i lufthavnen. | Foto: LISELOTTE SABROE
af ritzau

Det er ikke blot passagerer, piloter og SAS selv, der er glade for, at luftfartsselskabet har landet en aftale til at afslutte piloternes strejke.

Også i Københavns Lufthavn er der lettelse over, at det største luftfartsselskab i lufthavnen inden længe flyver igen.

”Afslutningen på strejken i SAS er virkelig godt nyt,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, i en skriftlig kommentar.

”Det har været en meget usikkerhed tid – for de rejsende, for SAS og for de ansatte. Nu må det handle om at få alle de rejsende afsted - både ud og hjem - og få genskabt en normal, travl rejsesommer. Det glæder vi os til,” siger han.

Han kalder det ”strategisk vigtigt”, at SAS kommer på vingerne igen, da det nordiske selskab står for knap en tredjedel af trafikken i Københavns Lufthavn. Det er i langt overvejende grad SAS, der driver trafikknudepunktet, lyder det.

”Trafikknudepunktet i Københavns Lufthavn betyder, at der er flere direkte ruter til og fra Danmark, end vores lands størrelse ellers berettiger til – at Danmarks tilgængelighed til verden er større,” siger Peter Krogsgaard.

SAS står for mere end 80 procent af transfertrafikken, som især er passagerer, der flyver ind på mindre ruter fra Norden, Baltikum og Polen.

Det var natten til tirsdag, at forhandlerne fra SAS og fra piloternes fagforeninger kunne melde ud, at der var en aftale på plads mellem parterne. Den markerer dermed afslutningen af den 15 dage lange strejke.

Overenskomsten, der gælder de næste fem et halvt år, skal formelt godkendes af medlemmerne af de fire fagforeninger.

I løbet af de godt to uger, som strejken har varet, er omkring 380.000 passagerer blevet påvirket af cirka 3700 aflyste fly.

Strejkens omkostninger for SAS forventes at overstige 1,5 milliarder svenske kroner svarende til lidt over en milliard danske kroner.

SAS-piloternes strejke afsluttes med ny overenskomst

Dansk Industri: Stadig en stor opgave med at omdanne SAS til et levedygtigt selskab

Dansk Erhverv jubler over SAS-aftale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter